Pihapalvelu

 

Kaipaatko apua pihatöihin?

 

Ylöjärven 4H-yhdistyksen pihapalvelusta voit tilata kesäkaudella (toukokuun alusta lokakuulle) apua nurmikon ja pensaiden leikkaamiseen, haravointiin, rikkaruohojen kitkemiseen, marjojen poimimiseen ja muihin pihatöihin. Samalla työllistät ylöjärveläisiä nuoria kesätöihin.

Asiakkaan kanssa tehdään toimeksiannosta aina kirjallinen tilaussopimus. Toimeksianto voi olla kertaluonteinen tai vaikka koko kesän kestävä (esim. nurmikon leikkaaminen kesäaikana). Työt tehdään asiakkaan välineillä (esim. ruohonleikkuri). Asiakkaanamme on myös rivitaloyhtiöitä.

Yksityinen pihapalveluasiakas voi saada kuluista kotitaloustyön verovähennystä. Vähennystä haetaan verotoimistosta. Verovähennysoikeuden omavastuu (vuonna 2021) on 100 €/henkilö ja enimmäsimäärä 2250 €/henkilö. Verovähennyksen suuruus on 40% kustannuksista (vähennys vain työn osuudesta, ei mahdollisista kilometrikorvauksista). Vähennys tehdään veron määrästä. Lisätietoja verotoimistosta.

 

HUOM! Kesäkauden 2021 pihapalvelutoiminta on käynnistynyt 27.4. ja se jatkuu ainakin syyskuun loppuun saakka (tarvittaessa lokakuun loppuun).

 

Pihapalveluhinnat 2021


24,80 € / tunti  (sisältää ALV:n 24%, veroton hinta 20,00 € / tunti)
minimiveloitus = 1 tunti / käyntikerta
 

Lisäksi matkakorvaus 0,60 € / km (sis. alv 24%)