Korona tiedote huoltajille


Covid19-tiedote 4H-kerholaisten huoltajille

Päivitetty 12.3.2021


4H-harrastuksessa opitaan itse tekemällä, pidetään hauskaa ja opitaan uusia asioita kavereiden kanssa. Tervetuloa joukkoon!

4H-harrastuksessa voi olla turvallisin mielin. Tässä tiedotteessa kerromme 4H:n toimintatavoista covid19-epidemian aikana. Tilanteen pitkittyessä meille on tärkeää tehdä kaikki voitavamme, että lasten ja nuorten elämä sujuisi mahdollisimman normaalisti ja heillä olisi mahdollisuus ryhmässä toimimiseen ja laadukkaaseen ohjaukseen myös vapaa-aikana. 

Kaikessa 4H-toiminnassa huolehditaan turvallisuudesta. Tarvitsemme myös teidän huoltajien apua hyvien käytäntöjen onnistumiseksi!


Toimintaohjeita kotiväelle:

  • Ryhmätoimintaan voi osallistua vain täysin oireettomana. Ilmoittakaa sairastumisesta ja sairastumisen syystä erityisesti, jos on mahdollista, että se liittyy koronavirukseen. Ajankohtaisia ohjeita löytyy sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
  • Pirkanmaan suositukset: https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset ja Ylöjärven suositukset https://www.ylojarvi.fi/koronavirus
  • Jos lapsenne ei kulje itsenäisesti kerhoon, saattakaa hänet piha-alueelle ja hakekaa samasta paikasta. Pyrimme välttämään ylimääräisten henkilöiden oleilua ryhmätoiminnan tiloissa.
  • Perheeseen päin viestimiseen tarvitsemme yhteystietonne. Tiedotamme kerhoon liittyvistä asioista WhatsApp- tai tekstiviesteillä. Teemme huoltajille oman WhatsApp-ryhmän ja liitämme teidät sinne, mikäli olette antanut siihen ilmoittautumislomakkeessa luvan.

Poikkeukselliset olosuhteet otetaan huomioon 4H-kerhossa seuraavasti:

  • Ryhmäkokoko suhteutetaan tilojen kokoon, turvavälimahdollisuuksiin ja ilmanvaihtoon.
  • Ryhmissä huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, ja kädet pestään toimintaan tultaessa ja toiminnasta poistuttaessa. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.
  • Käsihuuhdetta on saatavilla. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu ohjaajan valvonnassa.
  • Kokkauskerhoissa hygienia korostuu. Normaalin, edellä mainitun käsien puhtauden lisäksi huomioidaan pintojen puhdistus. Huoltajat päättävät omien lastensa osalta maskien tai suojakäsineiden käytöstä.
  • Yhteiskäytössä olevat työvälineet pestään tai desinfioidaan tarvittaessa.
  • Mikäli kerhokerta jostain syystä joudutaan perumaan sairastumisen tai muun syyn takia tiedotetaan huoltajia mahdollisimman pikaisesti WhatsApp-viestillä / tekstarilla tai WhatsApp-ryhmän kautta. Varauduttehan siihen, että saatamme joutua äkillisesti perumaan yksittäisiä kerhokertoja, ja olemme myös valmiudessa siirtämään kerhotoimintamme etäkerhotoiminnaksi nopeasti, tai tekemään muita muutoksia ohjelmaan, mikäli tartuntatautitilanne sitä edellyttää.

Seuraa Ylöjärven 4H-yhdistyksen kuulumisia ja ajankohtaisia ilmoituksia www-sivuilta ylojarvi.4h.fi.


Seuraamme tarkasti valtakunnallisia ja paikallisia ohjeistuksia koronatilanteesta. Olemme yhteydessä huoltajiin ja lapsiin viipymättä mahdollisista muutoksista. Vastaamme myös mielellämme kysymyksiin ja keskustelemme turvallisesta 4H-toiminnasta. Toimimme vastuullisesti, yhteistä tekemisen iloa unohtamatta.